top of page

Al confinament, més fibra!

Especialment durant aquests dies de confinament per la crisis sanitària del coronavirus és quan la fibra prén més importància, ja que la nostra activitat física ha disminuït i això provoca un alentiment en el nostre moviment peristàltic i com a conseqüència estrenyiment en la majoria de casos.

També estem ens un dies que solem menjar més del habitual, degut a que estem moltes hores a casa, a l’ansietat que ens dóna aquesta incertesa sobre el present i futur que vivim, és per això que per prevenir estrenyiments, diabètes, sobrepès... la fibra te un paper clau.


Molts de vosaltres consumiu productes enriquits en fibra, productes que per la seva naturalesa ja són rics en fibra o suplements de fibra. Però sabem que es la fibra i quines funcions té dins al nostre organisme?


La fibra vegetal és una substància que prevé majoritàriament de les plantes. La fibra vegetal que es la que solem consumir, es troba bàsicament en les fruites, les verdures i els cereals sencers.

Totes les fibres són iguals? Quines són les seves funcions?

Segons el seu grau de fermentació les fibres es poden dividir en dos grans grups:


  • Fibres solubles-> Aquestes fibres absorbeixen aigua durant el seu pas pel tub digestiu, amb la qual cosa la seva consistència serà més viscosa. Aquest fet ens aporta uns beneficis que són:

1. Presenten efecte saciant

2. Rellenteixen el buidament gàstric

3. Limiten l’absorció de certes substàncies a l’intestí. Per exemple: sucres simples I greixos entre altres, per tant podem considerar la fibra com un aliment positiu per a persones que pateixen diabetis o alguna hiperlipèmia (per exemple: colesterol alt en sang)

4. Gran efecte prebiotic sobretot a l’intestí gruixut.

5. Per a revertir les diarrees.


  • Fibres insolubles -> Aquestes fibres no retenen líquid durant el seu pas pel tub digestiu. A diferencia de la soluble, aquesta no pot ser fermentada pel nostre organisme, per tant l’efecte prebiotic es veu reduït.

1. Accelera el pas pels intestins augmentant el volum de les deposicions, aquestes són de gran ajuda per a combatre el restrenyiment.

2. També es positiva per a eliminar substàncies de l’intestí i evitar que s’absorbeixin, com per exemple el colesterol. Per tant diríem que també contribueixen i són positives per a persones que volen reduir el colesterol en sang.


28 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page